שאלות נפוצות

אני מתאימה את אופן הטיפול לצרכים הייחודיים של המטופל. האוריינטציה הטיפולית המרכזית שלי יוצאת מתוך חשיבה דינמית כאשר עיקר הטיפול הוא באמצעות נוכחות של הקשבה אמפתית, קבלה והתחברות לחוויה של המטופל. במידת הצורך אני מביעה את דעתי ומציעה אפשרויות – כך שאני לוקחת חלק אקטיבי ולא נשארת בעמדה פאסיבית של הקשבה והנהון בלבד. בעבודתי אני משלבת טכניקות מגוונות: עבודה עם תחושות גוף (focusing), דמיון מודרך, חשיבה חיובית ועוד.

טיפול נמשך כל זמן שהמטופל מרגיש שהוא זקוק לכך. הטיפול הוא תהליך אישי שבו אני כפסיכולוגית מלווה אותך במסע האישי שלך. אין זמן מוגדר למשך הטיפול שכן זה משתנה לפי התחושה הסובייקטיבית של המטופל ביחס למטרות שהוא רוצה להשיג.

אנשים פונים לטיפול בדרך כלל כאשר הם מרגישים שמשהו מאוד מפריע להם בחיים. בדרך כלל קיימת תחושה חזקה שהרווחה הרגשית הקיימת אינה מספקת והמטופל רוצה לחוש הקלה, או פשוט להרגיש יותר טוב.  הגורמים שמביאים אנשים לפנות לטיפול הינם רבים מספור. גורמים נפוצים הינם חרדה ודיכאון שפעמים רבות מופיעים יחד. לעתים מתעורר רצון להתפתח ולהתקדם בתחום ספציפי – למצוא זוגיות או לשפר את הקיימת, למצוא כיוון או התקדמות בתחום המקצועי, לבנות או לשפר את מערכות היחסים עם הסובבים אותנו (בזוגיות, במשפחה, עם חברים). במקרים של מצוקה רגשית משמעותית טיפול  ידוע כאמצעי יעיל, כפי שהוכח במחקרים רבים, על מנת ליצור שינוי ולהגיע לרווחה רגשית רבה יותר.

קיימים הרבה אנשי מקצוע בתחום הטיפול, כאשר לכל אחד יש את שיטות הטיפול האופייניות לו. פסיכולוגים עוברים את ההכשרה הארוכה ביותר אך אין זה אומר שכל פסיכולוג יהיה בהכרח טוב יותר מאיש טיפול אחר. אני חושבת שהידע שנרכש במהלך ההכשרה של פסיכולוגים הוא בעל ערך רב, אך לדעתי נדרשים גם ניסיון חיים ופתיחות מחשבתית ורגשית, על מנת להתמודד עם הקשיים המגוונים עימם באים אנשים לטיפול. אני חושבת שברגע שהאדם רוצה לעשות שינוי בחייו, הוא צריך מישהו ש"יתן לו יד בדרך". ה'מישהו' הזה יכול להיות כל איש טיפול (פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מטפל באומנות וכו') שמרגישים שיש איתו "חיבור", שהשיחה איתו תורמת ומאפשרת הבנה טובה יותר של עצמי, והתקדמות הדרגתית לעבר מימוש השאיפות והמטרות איתן הגעתי לטיפול.

בזמנים בהם לא מתאפשר מפגש פנים אל פנים ניתן לקיים את הטיפול גם דרך שיחת וידאו באמצעות המחשב או הטלפון. הקושי להגיע למפגש פנים אל פנים יכול לנבוע מסיבות רבות: ריחוק גאוגרפי, קושי לפנות את הזמן שכרוך בפגישה ובנסיעה הלוך וחזור, מגבלות פיזיות או אילוצים שונים של החיים.

בטיפול און ליין פגישת הטיפול אינה שונה במהותה מזו שמתקיימת בקליניקה. נקבעים יום ושעה לשיחת הוידאו – ונפגשים. האפשרות לראות אחד את השני תוך כדי שיחה מייצרת מפגש אישי ומתאפשר תהליך טיפולי על אף מגבלת המרחק.

למרות הקשיים שהתקופה הזו מזמנת יש לנו כאן גם הזדמנות – הזדמנות להתבונן על חיינו מתוך השקט שנוצר, ולראות האם אכן יש דברים שהייתי רוצה לשנות? האם יש דברים שבעבר התאימו וכיום כבר לא נכונים לי?

זו יכולה להיות תקופה שבה אנו מתכננים מחדש את עתידנו, אם על ידי התמקדות וטיפוח של תחומים בחיינו ואולי באמצעות יצירת שינויים מהותיים יותר.

במידה והתקופה המאתגרת הזו מעוררת מצוקה אשר פוגעת ברווחה היומיומית יתכן שאתם זקוקים לעזרה.

לעתים ניתן להתמודד לבד עם הקשיים שעולים, אך במידה ואתם מרגישים צורך בעזרה מקצועית אני מזמינה אתכם להתייעץ ביחס לאפשרות של קבלת טיפול.



תקופת הקורונה - האטה פתאומית ממירוץ היום יום

התקופה הנוכחית של משבר הקורונה מהווה אתגר עבור כולנו: צעירים ומבוגרים, זוגות ויחידים. חיינו השתנו כך שהרגלים שהיו לנו הפכו לבלתי אפשריים. אנחנו מוצאים את עצמנו ב"הילוך נמוך" יותר.

העצירה הזאת בשטף החיים, ההאטה הפתאומית ממירוץ היום יום – גורמת לנו להתבונן פנימה, בלי המיסוך של חיי היום יום. פתאום אנו הרבה יותר לבד, מתמודדים עם העולם הפנימי בצורה ישירה.

עולות שאלות כמו: איך אני מרגיש/ה ביחס לדברים בחיים שלי, האם אני מרוצה? שאלות שלפני תקופת הסגר והקורונה לא קיבלו כל כך הרבה נפח במציאות היומיומית העמוסה.

המשך קריאה...