בניית גשר בין הצרכים השונים
הפנייה לטיפול זוגי נעשית פעמים רבות על רקע משבר ביחסים או תחושה מתמשכת ש"הדברים לא עובדים".
זוגיות היא מרחב שבו קיימות ציפיות רבות, אשר בחלקן משתנות מאדם לאדם, אולם המשותף לרובנו הוא הרצון לחוש ביטחון בקשר, אינטימיות, תחושה שאנו אהובים ומוערכים.
אני מדמה את העבודה בטיפול זוגי כבניית גשר בין הצרכים השונים שיש לכל אחד, וחידוד ההקשבה אחד לשני. אני מגלה שהרבה פעמים בני זוג אכן אומרים אחד לשני מה מפריע להם ומה הם היו רוצים, אך לעתים קרובות הקושי הוא לשמוע באמת מה בן הזוג אומר. ואת ההקשבה המיוחדת הזאת אני מחדדת בפגישות – זה עיקר העבודה הטיפולית.
כשבני זוג מעבירים אחד לשני מסרים הם עושים זאת בהרבה דרכים, לא רק במילים: בהבעות פנים, בשפת גוף ובהתנהגות. ההעלאה של תכנים אלה אל פני השטח, מאפשרת בהדרגה דיאלוג מתקדם יותר שיכול להוביל לשיפור בהבנה ובאינטימיות בין בני הזוג.


איזה פסיכולוג או מטפל יהיה נכון עבורי?
קיימים הרבה אנשי מקצוע בתחום הטיפול, כאשר לכל אחד יש את שיטות הטיפול האופייניות לו. פסיכולוגים עוברים את ההכשרה הארוכה ביותר אך אין זה אומר שכל פסיכולוג יהיה בהכרח טוב יותר מאיש טיפול אחר.
אני חושבת שהידע שנרכש במהלך ההכשרה של פסיכולוגים הוא בעל ערך רב, אך לדעתי נדרשים גם ניסיון חיים ופתיחות מחשבתית ורגשית, על מנת להתמודד עם הקשיים המגוונים עימם באים אנשים לטיפול.
שברגע שהאדם רוצה לעשות שינוי בחייו, הוא צריך מישהו ש"יתן לו יד בדרך". ה'מישהו' הזה יכול להיות כל איש טיפול (פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מטפל באומנות וכו') שמרגישים שיש איתו "חיבור", שהשיחה איתו תורמת ומאפשרת הבנה טובה יותר של עצמי, והתקדמות הדרגתית לעבר מימוש השאיפות והמטרות איתן הגעתי לטיפול.